Filter
Oil India Limited Placement Papers Ramco Placement Papers Rockwell Placement Papers3i Placement PapersABB Placement PapersAccel Frontline Placement PapersAccenture Placement PapersAcumen Software Placement PapersAditi Placement PapersAdobe Placement PapersADP Placement PapersAgile Placement PapersAgreeya Placement PapersAIG Placement PapersAkamai Placement PapersAks Software Systems Placement PapersAlcatel Placement PapersAllahabad Placement PapersAlle Placement PapersALLFON Placement PapersAlter Placement PapersAlumnus Placement PapersAmdocs Placement PapersAMI Placement PapersAndhra Bank Placement PapersANZ Placement PapersAppLabs Placement PapersAricent Placement PapersASDC Placement PapersAshok Placement PapersAshok LeyLand Placement PapersAspire Placement PapersASPNET Placement PapersAST Pvt Ltd Placement PapersAsto Placement PapersAtlas Placement PapersAxentis Soft Placement PapersAxes Placement PapersAztec Placement PapersBAAN Placement PapersBajaj Placement PapersBank Of Maharashtra Placement PapersBARC Placement PapersBEL Placement PapersBEML Placement PapersBently Placement PapersBFL Placement PapersBHEL Placement PapersBirlasoft Placement PapersBlueStar Placement PapersBOB Placement PapersBOSCH Placement PapersBPL Placement PapersBrakes Placement PapersBSNL Placement PapersC-DOT Placement PapersCadence Placement PapersCalsoft Placement PapersCampaq Placement PapersCanarys Placement PapersCapgemini Placement PapersCaritor Placement PapersCarrizalsoft Technologies Placement PapersCarrizalsoft Technologies Pvt Ltd Placement PapersCaterpillar Placement PapersCD Placement PapersCDAC Placement PapersCelstream Placement PapersCGI Placement PapersChangepond Placement PapersChatargee Placement PapersCisco Placement PapersCiticorp Placement PapersCMC Placement PapersCOGNIZENT Placement PapersComputer Placement PapersConsagous Placement PapersConsagous Technologies Placement PapersConvergys Placement PapersCORDYS Placement PapersCOSL Placement PapersCovansys Placement PapersCrompton Placement PapersCSC Placement PapersCTS Placement PapersDaimler Placement PapersDell Placement PapersDeloitte Placement PapersDelphi-tvs Placement PapersDeutsche Placement PapersDharma Placement PapersDigital Placement PapersdMtechnologies Placement PapersDot Placement PapersDot Com Infoway Placement PapersDRDO Placement PapersDSL Placement PapersDSQ Placement PapersDSRC Placement PapersE2E Placement PapersEasyTech Placement PapersEDS Placement PapersEFFIGENT Placement Papersefunds Placement PapersEIL Placement PapersELGI Placement PapersELICO Placement PapersEnercon Placement PapersEpson Placement PapersEricssion Placement PapersEssar Placement PapersFCG Placement PapersFidelity Placement PapersFlextronics Placement PapersForbes Placement PapersFORCE Placement PapersFuture Placement PapersFX Placement PapersFX Labs Placement PapersG2One Network Private Limited Placement PapersGDA Placement PapersGE Placement PapersGenpact Placement PapersGeodesic Placement PapersGeometric Placement PapersGlobal Placement PapersGodrej Placement PapersGoogle Placement PapersGrapcity Placement PapersGSSL Placement PapersHAL Placement PapersHCL Placement PapersHCL Technologies Placement PapersHello Placement PapersHexaware Placement PapersHFCL Placement PapersHindustan Placement PapersHo Placement PapersHoneywell Placement PapersHorizon Placement PapersHP Placement PapersHPCL Placement PapersHSBC Placement PapersHuawei Placement PapersHughes Placement PapersI-Flex Placement PapersI-Gate Placement Papersi2 Placement PapersIBM Placement PapersIBPS Placement PapersIBS Placement PapersICICI PO DRIVE Placement PapersIDBI Placement PapersIikanos Placement PapersIindus Placement PapersIkosindia Placement PapersImpetus Placement Papersinautix Placement PapersIndian Overseas Bank Placement PapersIndusTeqsite Placement PapersInfineon Placement PapersInformatica Placement PapersInfosys Placement Papersinfotech Placement PapersInphlox Placement PapersIntec Placement PapersIntegra Placement PapersIntegraphr Placement PapersInterwoven Placement PapersIntex Placement PapersIOCL Placement PapersIonnor Solutions Placement PapersiSoft Placement PapersIspat Placement PapersISRO Placement PapersIttiam Placement PapersIvega Placement PapersJ&B Placement PapersJataayu Placement PapersJean Placement PapersJean Martin Placement PapersJet Placement PapersJEYPEE Placement PapersJindal Placement PapersJKT Placement PapersJOHN Placement PapersKalam Software Technology Placement PapersKanbay Placement PapersKeane Placement PapersKenexa Placement PapersKkshema Placement PapersKleward Placement PapersKnoah Solutions Placement PapersKPIT Placement PapersKPIT Cummins Placement PapersL&T Placement PapersL&T Infotech Placement PapersL&T(EEC) Placement PapersLCube Placement PapersLG Placement PapersLG Soft India Placement PapersLifetree Placement PapersLinkwell Placement PapersLionBridge Placement PapersLogica Placement PapersLucent Placement PapersM-Phasis Placement PapersMA Placement PapersMANGANESE Placement PapersMascot Placement PapersMastek Placement PapersMatrix Placement PapersMAXSOFT Placement PapersMcAfee Placement PapersMECON Placement PapersMentor Placement PapersMerrill Placement PapersMicrosoft Placement PapersMindfire Solutions Placement PapersMindtree Placement PapersMiraclesoft Placement PapersMistral Placement PapersMotorola Placement PapersMTNL Placement PapersNagarro Placement PapersNalko Placement PapersNCR Placement PapersNess Placement PapersNest Placement PapersNewgen Placement PapersNFL Placement PapersNHPC Placement PapersNihilent Placement PapersNIIT Placement PapersNovartis Placement PapersNovell Placement PapersNTPC Placement PapersNucleus Placement PapersNYROS TECHNOLOGY Placement PapersOil Placement PapersONGC Placement PapersOnline Education Placement PapersOnMobile Placement PapersOracle Placement PapersOrange Placement PapersParagon Placement PapersPCS Placement PapersPDIL Placement PapersPentaware Placement PapersPentaware Tech Placement PapersPerot Placement PapersPersistent Placement PapersPhilips Placement PapersPlanetasia Placement PapersPNESTEC Placement PapersPolaris Placement PapersPoor Placement PapersPramati Placement PapersProdEx Placement PapersPSI Placement PapersQuark Placement PapersQuinnox Placement PapersQwest Placement PapersR Placement PapersRamco Placement PapersRapidigm Placement PapersRBI Placement PapersRedpine Placement PapersReliance Placement PapersReliance(RIL) Placement PapersRinl Placement PapersRipples Infolink Placement PapersRobert Placement PapersRobert Bosch Placement PapersRockwell Placement PapersRRB(Railway Placement PapersRRB(Railway Recruitment Board ) Placement PapersRSsoftware Placement PapersSahi Placement PapersSail Placement PapersSamsung Placement PapersSamtel Placement PapersSAP Placement PapersSapient Placement PapersSasken Placement PapersSatyam Placement PapersSBI Placement PapersScandent Placement PapersSchneider Placement PapersSCT Placement PapersSemanticSpace Placement PapersShriram Placement PapersSIEMENS Placement PapersSierra Placement PapersSkyTECH Placement PapersSLK Software Placement Paperssobha Placement PapersSoftSol Placement PapersSonata Placement PapersSony India Placement PapersSQL Placement PapersSQL Star Placement PapersSSC Placement PapersStarent Placement PapersStarent Networks Placement PapersSTMicroelectronics Placement PapersSubex Placement PapersSUN Placement PapersSuther Placement PapersSynergy Placement PapersSynopsys Placement PapersSyntel Placement PapersSystech Solutions Placement PapersTalisma Placement PapersTata Placement PapersTata Technologies Placement PapersTavant Placement PapersTCE Placement PapersTCS Placement PapersTech Placement PapersTech Mahindra Placement PapersTELCO Placement PapersTelserra Placement PapersTEMNOS Placement PapersTesco Placement PapersTexas Placement PapersThermax Placement PapersThink Placement PapersTHOROGOOD Placement PapersThoughtWorks Placement PapersTIL Placement PapersTISL Placement Paperstorry Placement PapersTriad Placement PapersTriam Placement PapersTrianz Placement PapersTrilogy Placement PapersTSPL Placement PapersTVS Placement PapersUbiNetics Placement PapersUnited Placement PapersUnited Health Group Placement PapersUS Placement PapersValueLabs Placement PapersValueOne Placement PapersVariFone Placement PapersVedanta Placement PapersVerchaska Placement PapersVERITAS Placement PapersVerizon Placement PapersVernalis Placement PapersVirtusa Placement PapersVisual Placement PapersVIT Placement PapersVizag Steel Plant Placement PapersVizual Placement PapersVSNL Placement PapersVsworx Placement PapersWBPDCL Placement PapersWepIndia Placement PapersWilco Placement PapersWipro Placement PapersXansa Placement PapersXcino Placement PapersYahoo Placement PapersYantro Placement PapersYASH Placement PapersZenith Placement PapersZenser Placement PapersZTE Placement Papers

Download allahabad Placement Papers in MS Word and PDF Format for Job Interview

List of all download allahabad placement papers in ms word and pdf format for job interview. Click Here View Job List. This page will help you to get all details about download allahabad placement papers in ms word and pdf format for job interview. Download allahabad placement papers in PDF and Ms word format. Latest and allahabad last 5 years placement papers with solutions pdf download for campus job.

Allahabad Placement Paper : Allahabad Bank Placement Papers and Exam Sample Paper 2008

General Awareness
1. India test-fired Agni III on‚?"
(A) May 15, 2008
(B) May 17, 2008
(C) May 20, 2008
(D) May 7, 2008

2. Which one of the following countries is not included in the elite club which India joined after its successful test firing of Agni III‚?"
(A) Russia
(B) U.S.A.
(C) U.K.
(D) France

3. M. Natrajan is‚?"
(A) Scientific Advisor to the Defence Minister
(B) Chief Controller and Programme Director of Agni Missile System
(C) Scientific Advisor to the Prime Minister
(D) None of the above

4. Currently which one of the following organizations is celebrating its golden jubilee (year) ?
(A) ISRO
(B) CBI
(C) DRDO
(D) NASSCOM

5. India and Malaysia held their joint naval exercise at‚?"
(A) Andman island
(B) Nicobar island
(C) Lumut
(D) Kualalampur

6. SERB stands for‚?"
(A) Social Enlightenment and Research Board
(B) Scientific And Engineering Research Board
(C) Scientists‚?T and Engineers‚?T Research Board
(D) Science and Engineering Research Board

7. CEP (Circular Error Probability) is associated with‚?"
(A) Prithvi II
(B) Chandryan I
(C) Narco Analysis test conducted on Aarushis‚?T alleged murderer
(D) The finalization of Indo-US Nuclear deal

8. The country which recently announced to have its own version of Star Wars‚?"
(A) France
(B) Japan
(C) China
(D) North Korea

9. The Indian state which, in May 2008, launched Food Security Scheme‚?"
(A) Andhra Pradesh
(B) Chhattisgarh
(C) Tamil Nadu
(D) Jammu & Kashmir

10. The most coveted award at the 61st Cannes Film Festival was received by‚?"
(A) ‚?~Hunger‚?T
(B) Line of Passage
(C) ‚?~The Class‚?T
(D) Three Monkeys

11. The Winner of the Scripps National Spelling Bee Contest is‚?"
(A) Ravi Kumar
(B) Sameer Mishra
(C) Kuljit Singh
(D) None of these

12. ‚?~Travelling Through Conflict‚?T is a book written by‚?"
(A) Hamid Ansari
(B) Cherie Blair
(C) Balraj Krishna
(D) Salman Rushdie

13. According to the Global Peace Index released in May 2008, the most peaceful country on the earth is‚?"
(A) New Zealand
(B) Norway
(C) Denmark
(D) Iceland

14. Which of the following was recently granted Navratna status to ?
(A) PGCIL
(B) REC
(C) NALCO
(D) All the above

15. In terms of billionnaire population. Mumbai ranks‚?¶‚?¶ at world level ?
(A) Sixth
(B) Fifth
(C) Fourth
(D) Seventh

16. According to a report, the number of Indians who have a problem of loud snoring during sleep is‚?"
(A) 35 million
(B) 36 million
(C) 40 million
(D) 45 million

17. The government has planned to establish ‚?¶‚?¶‚?¶‚?¶ universities of global standards across the country ?
(A) 10
(B) 14
(C) 20
(D) 16

18. The government has increased Minimum Support Price of‚?"
(A) Wheat
(B) Paddy
(C) Cane
(D) None of these

19. India recently refused to accept the offer of funds/loans from World Bank for‚?" (A) Disaster management
(B) North-East projects
(C) Tiger protection
(D) None of the above

20. Yves Saint Laurent recently died. He was a‚?"
(A) U.S.A. film director
(B) First man to go to Mars mission
(C) Renowned fashion designer
(D) An internationally renowned financial expert

Answers:

1. (D) 2. (C) 3. (A) 4. (C) 5. (C) 6. (D) 7. (A) 8. (B) 9. (B) 10. (C) 11. (B) 12. (A) 13. (D) 14. (D) 15. (D) 16. (B) 17. (D) 18. (B) 19. (C) 20 (C)



Allahabad Bank Clerk Exam. 2008 (Held on 30-08-2008)
1. If a word is typed that is not in Word,s dictionary, a ___ wavy underline appears below the word.
(A) red
(B) green
(C) blue
(D) black
(E) None of these
Ans (A)

2. The _____ button on the quick access Toolbar allows you to cancel your recent commands or actions.
(A) Search
(B) Cut
(C) Document
(D) Undo
(E) None of these
Ans (D)

3. In Excel, any set of characters containing a letter , hyphen, or space is considered ___
(A) a formula
(B) text
(C) a name
(D) a title
(E) None of these
Ans (B)

4. ________ Software allows users to perform calculations on rows and columns of data.
(A) Word processing
(B) Presentation graphics
(C) Database Management Systems
(D) Electronic Spreadsheet
(E) None of these
Ans (C)

5. A _________ represent approximately one billion memory locations.
(A) kilobyte
(B) megabyte
(C) gigabyte
(D) terabyte
(E) None of these
Ans (C)

6. ______ cells involves creating a single cell by combining two or more selected cells.
(A) Formatting
(B) Merging
(C) Embedding
(D) Splitting
(E) None of these
Ans (B)

7. The operating system is the most common type of ______________ software.
(A) communication
(B) application
(C) system
(D) word-processing
(E) None of these
Ans (C)

8. When you quickly press and releaes the left mouse button twice , you are ____
(A) Primary-clicking
(B) pointing
(C) Double-clicking
(D) Secondary-clicking
(E) None of these
Ans (C)

9. The horizontal and vertical lines on a worksheet are called ___
(A) cells
(B) sheets
(C) block lines
(D) gridlines
(E) None of these
Ans (D)

10. To delete an incorrect character in a document, __________ to erase to the right of the insertion point.
(A) press the left mouse key
(B) double-click the right mouse key
(C) press the BACKSPACE key
(D) press the delete key
(E) None of these
Ans (D)

11. The operating system does all of the following EXCEPT:
A provide a way for the user to interact with the computer.
B manage the central processing unit (CPU).
C manage memory and storage.
D enable users to perform a specific task such as document editing.
Ans (D)

12. During the boot process, the ____________ looks for the system files.
A CD
B. BIOS
C. CPU
D. DVD
AnS (B)

13. ____________ are lists of commands that appear on the screen.
A GUIs
B Icons
C Menus
D Windows
Answer: C

14. ____________ is the ability of an operating system to control the activities of multiple programs at the same time.
A Multitasking
B Streamlining
C Multiuser
D Simulcasting
Answer: A

15. The unique signal, generated by a device, that tells the operating system that it is in need of immediate attention is called an:
A action.
B event.
C interrupt.
D activity.
Answer: C

16. The operating system controls access to the processor by assigning a(n) ____________ to each task requiring the processor,s attention.
A CPU
B slice of time
C stack
D event
Answer: B

17. The blocks of code, included in the operating system, that software applications interact with are known as:
A application programming interfaces (APIs).
B complimentary metal-oxide conductors (CMOS).
C device drivers.
D bootstrap loaders.
Answer: A

18. MS-DOS is a ____________ operating system.
A point-and-click
B user-friendly
C command-driven
D Mac
Answer: C

19. An interrupt handler is a(n):
A location in memory that keeps track of recently generated interrupts.
B peripheral device.
C utility program.
D special numeric code that indicates the priority of a request.
Answer: D

20. A spooler is a(n):
A location in memory that maintains the contents of a document until it prints out.
B print job.
C program that coordinates the print jobs that are waiting to print.
D message sent from the printer to the operating system when a print job is completed.
Answer: C

21. Virtual memory is typically located:
A on a floppy disk.
B in the CPU.
C in a flash card.
D on the hard drive.
Answer: D

22. The purpose of a swap (or page) file is to:
A maintain pages of documents that are being spooled to the printer.
B hold a program,s data or instructions in virtual memory when it can,t fit in RAM.
C prevent thrashing in a multitasking environment.
D allow multiple print jobs to print their pages out simultaneously.
Answer: B

23. The definition of thrashing is:
A swapping data between virtual memory and RAM too frequently.
B insufficient hard disk space.
C too many processors being managed by the operating system.
D inaccurate information stored in the registry.
Answer: A

24. All of the following are TRUE of Safe Mode EXCEPT:
A Safe Mode is a special diagnostic mode.
B Safe Mode loads all nonessential icons.
C Safe Mode allows users to troubleshoot errors.
D Safe Mode loads only the most essential devices.
Answer: B

25. Verification of a login name and password is known as:
A configuration.
B accessibility.
C authentication.
D logging in.
Answer: C

26. The combination of the operating system and the processor is referred to as the computer,s:
A CPU.
B platform.
C BIOS.
D CMOS.
Answer: B

27. The following message generally means:
A a nonsystem floppy has been left in the floppy disk drive.
B the CD drive is not functioning.
C the BIOS is corrupted.
D there is a problem loading a device.
Answer: A

28. Which of the following is the correct sequence of actions that takes place during the boot-up process?
A Load operating system ? Activate BIOS ? Perform POST ? Check configuration settings
B Activate BIOS ? Perform POST ? Load operating system ? Check configuration settings
C Perform POST ? Load operating system ? Activate BIOS ? Check configuration settings
D Activate BIOS ? Check configuration settings ? Perform POST ? Load operating system
Answer: B

29. All of the following are steps involved in the boot process EXCEPT:
A load the operating system into RAM.
B the power-on self-test.
C activate the basic input/output system (BIOS).
D load application programs.
Answer: D

30. The ____________, stored on a ROM chip, is responsible for loading the operating system from its permanent location on the hard drive into RAM.
A BIOS
B API
C device driver
D supervisor program
Answer: A

31. The basic input/output system (BIOS) is stored in:
A RAM.
B ROM.
C the CPU.
D the hard drive.
Answer: B

32. Ensuring that the essential peripheral devices are attached and operational is the ____________ process.
A configuration
B CMOS
C POST
D ROM
Answer: C

33. The memory resident portion of the operating system is called the:
A registry.
B API.
C CMOS.
D kernel.
Answer: D

34. Which of the following does NOT occur during the power-on self-test (POST)?
A The ScanDisk utility begins to run.
B The video card and video memory are tested.
C The BIOS identification process occurs.
D Memory chips are checked to ensure they are working properly.
Answer: A

35. All of the following are TRUE regarding virtual memory EXCEPT:
A any amount of RAM can be allocated to virtual memory.
B the setting for the amount of hard drive space to allocate to virtual memory can be manually changed.
C this temporary storage is called the swap file (or page file).
D virtual memory is physical space on the hard drive.
Answer: A

36. The operating system allows users to organize the computer,s contents in a hierarchical structure of directories that include all of the following EXCEPT:
A files.
B folders.
D drives.
D systems.
Answer: D

37. All of the following statements concerning windows are true EXCEPT:
A windows are an example of a command-driven environment.
B windows can be resized and repositioned on the desktop.
C more than one window can be open at a time.
D toolbars and scrollbars are features of windows.
Answer: A

38. All of the following statements concerning files are true EXCEPT:
A A file is a collection of related pieces of information stored together for easy reference.
B Files can be generated from an application.
C Files are stored in RAM.
D Files should be organized in folders.
Answer: C

39. Using Windows Explorer, a plus (+) sign in front of a folder indicates:
A an open folder.
B the folder contains subfolders.
C a text file.
D a graphics file.
Answer: B

40. In Windows XP, if you want to see the file size and modified dates of all files in a folder, the best viewing option is the __________ view.
A List
B Thumbnails
C Details
D Icon
Answer: C


Paper : Expected Question for Forthcomming Examinations
BANK PO, MBA, MAT, RRB, CAT,SSC,BANK CLERK
1. Who has been selected for the Maharashtra Govt‚?Ts Lata Mangeshkar Award for the year 2008 ?
(a) Nitin Mukesh
(b) Alka Yaganik
(c) Mahendra Kapoor
(d) Kumar Sanu
Ans: (c)

2. Indian Government has planned to achieve ‚?¶‚?¶‚?¶ agriculture growth by the end of 11th Five year Plan is will be _
(a) 8%
(b) 4%
(c) 6%
(d) 2%
Ans: (b)

3. Which of the following Indian companies sailed past Rs. 4 lakh crore mark in terms of market capitalization ?
(a) Infosys
(b) ONGC
(c) Wipro
(d) RIL
Ans: (d)

4. Which city will be host the Olympic Games in 2012 ?
(a) London
(b) New York
(c) Beijing
(d) Sydney
Ans: (a)

5. GAP is an international brand of _
(a) garment
(b) food-chain
(c) sports goods
(d) IT
Ans: (a)

6. Deepak Parekh is associated with which bank ?
(a) ICICI
(b) ABN AMRO
(c) HDFC
(d) SBI
Ans: (c)

7. Who holds the world record for maximum wicket-keeping dismissals in Test Cricket ?
(a) Mark Boucher
(b) Kumar Sangakkara
(c) Adam Gilchrist
(d) MS Dhoni
Ans: (c)

8. ‚?~More, for you‚?T is a retail chain launched by _
(a) Reliance Group
(b) Modi Group
(c) Aditya Birla Group
(d) Tata Group
Ans: (c)

9. Sunita Williams, renowned astronaut of Indian origin, spent a record ‚?¶‚?¶ days in space.
(a) 195
(b) 185
(c) 200
(d) 201
Ans: (a)

10. ‚?~Bullion‚?T refers to gold, silver or other precious metals in the form of _
(a) Ingots or bars only
(b) Bars as well as coins
(c) Coins only
(d) Jewellery
Ans: (b)

11. Korba is famous for
(a) Fertiliser plant
(b) Aluminium plant
(c) Steel plant
(d) Textile plant
Ans: (b)

12. Which one of the following states has the highest population density ?
(a) West Bengal
(b) Bihar
(c) UP
(d) Kerala
Ans: (a)

13. John Players is an apparel brand launched by which company ?
(a) UB Group
(b) ITC Ltd,
(c) Jindal Group
(d) Select Group
Ans: (b)

14. The largest employer in the world is
(a) Indian Railways
(b) Reliance Industries
(c) General Motors
(d) State Bank of India
Ans: (a)

15. What does ‚?oR‚?� in Maruti Suzuki‚?Ts small car WagonR stand for ?
(a) Responsible
(b) Remarkable
(c) Reliable
(d) Recreation
Ans: (d)

16. Which of the following types of nutrition is absent in fungi ?
(a) Saprophytism
(b) Symbiosis
(c) parasitism
(d) Autotrophism
Ans: (d)

17. Why was Bobby Fischer in the news recently ?
(a) passed away at the age of 64 on January 18, 2008
(b) the first man to scale Mount Everest
(c) he is an eminent Indian yoga guru and preacher of oriental philosophy
(d) None of these
Ans: (a)

18. Why was Edmund Hillary in the news recently ?
(a) passed away at the age of 88 on January 11, 2008
(b) received Padma Vibhushan 2008 award
(c) he is an eminent Indian yoga guru and preacher of oriental philosophy
(d) None of these
Ans: (a)

19. ‚?¶‚?¶‚?¶‚?¶ was elected as the Chairperson of the US-India Business Council (USIBC) on January 23, 2008.
(a) Indra Nooyi
(b) Ratan Tata
(c) NR Narayana Murthy
(d) JJ Singh
Ans: (a)

20. ‚?¶‚?¶‚?¶. Attended the Republic Day celebrations 2008 in New Delhi as the Chief Guests
(a) Nicolas Sarkozy
(b) Boris Tadic
(c) Gordon Brown
(d) Samak Sundaravej
Ans: (a)

21. Booker Prize is awarded in the field of
(a) Science
(b) Social Service
(c) Medicine
(d) Literature
Ans: (d)

22. Of the following, whose ideas had influenced Gandhiji ?
(a) Karl Marx
(b) Tolstoy
(c) Lenin
(d) None of these
Ans: (b)

23. The non-permanent members of the Security Council serve for
(a) one year
(b) two years
(c) three years
(d) four years
Ans: (b)

24. Which of the following is a land-locked country
(a) Brazil
(b) Sudan
(c) Egypt
(d) Afghanistan
Ans: (d)

25. Which of the following is not a capital city
(a) Ankara
(b) Bonn
(c) Canberra
(d) New york
Ans: (d)

26. The language spoken by the largest number of people next to Hindi in the Indian subcontinent is
(a) tamil
(b) Telugu
(c) Bengali
(d) Marathi
Ans: (c)

27. Paul Newman was associated with which of the following fields ?
(a) Actor
(b) Scientist
(c) Social Activist
(d) Politician
Ans: (a)

28. Who has been awarded for ICC Cricketer of the year (Sir Garfield Sobers Trophy) for the year 2007-08 in the month of September 2008 ?
(a) Shiv Narayan Chandra Paul
(b) Sachin Tendulkar
(c) Ricky Ponting
(d) Mahela Jayawardhane
Ans: (a)
By Category
Post Your Resume Here